2
fotot
(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

RETSEPT: Martsipani-pohlakook

  • 130 g võid
  • 200 g mandlimartsipani
  • 150 g suhkrut
  • 2 muna
  • 200 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 100 g värskeid või külmutatud pohli
  • soovi korral pisut riivitud sidrunikoort
  • tuhksuhkrut serveerimiseks

Võid kasutada sama koogi sees ka muid hapukaid marju. Proovi näiteks jõhvikate või sõstardega.

(Britt Paju)

Sega kokku jahu, sool ja küpsetuspulber. Sulata või ja sega suhkru ning pehme toasooja martsipaniga. Hõlpsamalt saab seda teha käsimikseri või köögikombainiga. Lisa mikserdades ükshaaval juurde munad ja sõelu juurde jahusegu. Sega korralikult läbi. Sega pohlad ettevaatlikult tainasse. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud u 25 x 25 cm suurusesse vormi ja küpseta 170 kraadi juures 30-40 minutit, kuni kook on ka keskelt tahenenud ja kuldpruun. Serveeri jahtununa tuhksuhkruga.

(Britt Paju)

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2013. aasta novembrinumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid