2
fotot
(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

TOIMEKA PÄEVA RETSEPT: Aasiapärane riisinuudlisupp kana ja köögiviljaga

(kahele)

  • 150 g riisinuudleid
  • 500 ml kanapuljongit
  • 150 g kanafileed
  • 1 suurem porgand
  • 0,5 suvikõrvitsat
  • peotäis röstitud ja hakitud maapähkleid
  • peotäis mungoaidusid
  • 1 paksoi või peotäis muud meelepärast kapsalist (peakapsas, lehtkapsas vms)
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 sl punast Tai karripastat
  • 3 sl Tai kalakastet
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 0,5 laimi
  • soovi korral hakitud punast tšillipipart
  • rohelist sibulat, koriandrilehti
(Britt Paju)

Vala nuudlid keeva veega üle ning lase mõni minut seista. Kurna ja loputa külma veega. Tõmba köögiviljakoorijaga porgandist ja suvikõrvitsast pikad laastud ning lõika need pikkupidi peenteks ribadeks. Viiluta kanafilee. Kuumuta potis pisut õli ning lisa küüslauk ja karripasta. Sega mõne minuti jooksul, siis vala peale puljong, lisa kalakaste, pähklid ja suhkur ning sega läbi. Nüüd viska sekka kana ja köögiviljad ning lase veel kuni 5 minutit podiseda. Võta tulelt, lisa mungoaidud ja maitsesta laimimahlaga. Aseta taldrikusse nuudliports ja tõsta juurde köögiviljade ja kanaga supp. Puista peale hakitud koriandrit ja rohelist sibulat.

(Britt Paju)

Riisinuudlid jäävad kõige paremad, kui need vahetult enne söömaasumist valmis leotad.

Kasuta kas omakeedetud või mahedast  puljongikuubikust valmistatud puljongit. Viimase leiad ökokauplustest.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta oktoobrinumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid