(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

TOIMEKA PÄEVA RETSEPT: Röstitud müslibatoonid ploomide ja jõhvikatega

(8 tk)

  • 100 g kuivatatud ploome
  • 100 g kivideta datleid
  • 200 g täisterakaerahelbeid
  • 50 g kookoshelbeid
  • 100 g kergelt hakitud mandleid
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
  • 2 sl kookosõli või palmirasva
  • 2 sl tahkemat mett
(Britt Paju)

Blenderda ploomid ja datlid kleepuvaks massiks. Kui puuviljad on kuivad, leota neid kõigepealt pool tunnikest. Kuumuta väikeses potis kookosõli ja lisa mesi. Sega paar minutit, kuni moodustub ühtlane mass. Vala kaussi kuivained ja jõhvikad, lisa ploomi-datlimass ja meesegu ning sega korralikult läbi. Pressi segu küpsetuspaberiga vooderdatud u 20 x 20 cm mõõtu vormi ja küpseta 180 kraadi juures 15–20 minutit. Lase enne lahtilõikamist korralikult jahtuda.

Ole loominguline: pane müslibatoonidesse meelepäraseid pähkleid-puuvilju ning lisa ka päevalilleseemneid vms. Rasvainena saad kasutada tavalist võid ja magusasõbrad võivad katsetada maapähklivõiga.

Müslibatoone ei ole tingimata tarvis röstida. Võid valmistada samal meetodil segu ja selle lihtsalt köögikilega katta ning külmkappi tahenema tõsta. Valmis peaks see olema paari tunniga, kuid parem, kui seisab öö läbi.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta oktoobrinumbris.

0 kommentaari