Jaga:     
Retseptid

AASIAPÄRANE SUUPISTERETSEPT: Taipärane sealiha salatilootsikus

(kuuele kuni kaheksale)

  • väikesi tugevaid salatilehti (jääsalat vms)
  • 200 g seahakkliha
  • 1 hakitud küüslauguküüs
  • 5 hakitud rohelise sibula vart
  • 1 sl õli
  • näpuotsaga pruuni roosuhkrut
  • soola, pipart
  • 0,5 laimi mahl
  • 1 sl kalakastet
  • 1 sl Tai tšillikastet või srirachat
  • 1 viilutatud punane tšilli
  • koriandrilehti ja hakitud rohelist sibulat
  • peotäis röstitud maapähkleid

Võid sama toitu valmistada ka veise- või kalkunihakklihast.

Kuumuta sortsu õliga pannil hakitud küüslauk, liha ja sibula valge osa. Pruunista ja maitsesta soola-pipra ja suhkruga. Sega kokku laimimahl, tšillikaste ja kalakaste ning vala lihale. Lase 5 minutit seista, sega ja tõsta salatilehtedele. Peale puista hakitud maapähklid, koriander, ülejäänud sibul ja tšilli. Serveeri koos laimiviiludega.

(Britt Paju)

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta detsembrinumbris.

0 kommentaari