(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

RETSEPT: Panniroog maguskartuli, lehtkapsa ja kikerhernestega

(neljale)

  • 0,5 kooritud ja viilutatud punast sibulat
  • 1 kooritud ja hakitud küüslauguküüs
  • 1 hakitud sellerivars
  • 1 kooritud suurem maguskartul ehk bataat (u 2 cm kuubikuteks lõigatud)
  • 1 tükeldatud paprika
  • 100 g kikerherneid
  • 50 g hakitud lehtkapsast või värskeid spinatilehti
  • sorts sidrunimahla
  • 1 tl kuivatatud punet
  • näpuotsaga tšillihelbeid (soovi korral)
  • värsket peterselli
  • pisut oliiviõli praadimiseks
  • 4 muna
  • soola, pipart

Võid asendada maguskartuli tavalise kartuliga ning kasutada kikerherneste asemel keedetud Türgi ube.

(Britt Paju)

Kuumuta keskmisel kuumusel sibulat, sellerit ja küüslauku u 5 minutit, kuni sibul on klaasjas. Lisa bataat ning maitsesta soola, tšilli ja punega. Sega ja prae paar minutit. Lisa u 0,5 dl vett ja kata pann kaanega. Lase bataadil u 10 minutit vaiksel tulel podiseda, kuni see on peaaegu pehme. Eemalda kaas ja keera kuumus keskmisele tasemele. Lisa paprika ja kikerherned ning prae segades paar minutit, seejärel sega sekka ka lehtkapsas ja kuumuta segades veel sama palju. Lisa sidrunimahl, maitsesta vajadusel ning tõsta pann tulelt. Teisel pannil prae väikesel kuumusel 1 sl oliiviõlis munad. Tõsta need köögiviljadele ning puista peale hakitud peterselli ja soola-pipart.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta jaanuarinumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid