(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

AASIAPÄRANE RETSEPT: Tai basiilikukana

(kolmele)

  • 3 muna
  • 500 g kanafileed või -kintsuliha
  • 1 hakitud sibul
  • 5 hakitud küüslauguküünt
  • 2–3 hakitud Tai tšillit või 1–2 punast tšillikauna
  • 1 tl pruuni roosuhkrut
  • 2 sl Tai kalakastet
  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl tumedat sojakastet või ketjap manisi
  • 2 dl Tai basiiliku lehti
  • 2 sl kookosõli või muud rasvainet praadimiseks

Tai basiilik on harilikust basiilikust intensiivsema maitsega, otsi seda suurematest toidukauplustest. Maitsva toidu saad aga ka tavalise basiilikuga.

(Britt Paju)

Prae munad 1 sl rasvainega soovitud küpsusastmeni ja tõsta kõrvale. Lõika kana paarisentimeetristeks tükkideks. Kuumuta rasvaines paari minuti jooksul sibulat, seejärel lisa küüslauk ja tšilli. Kuumuta veel paar minutit. Lisa kana ja prae segades 5–8 minutit, kuni liha on läbi küpsenud. Lisa suhkur, kala- ja sojakastmed ning kuumuta veel minuti jooksul segades, et kaste kataks kanatükke ühtlaselt. Võta pann tulelt ja sega hulka hakitud basiilikulehed. Serveeri riisi ja praemunaga. Puista peale värskeid basiilikulehti.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta jaanuarinumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid