(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

ERIK ORGU RETSEPT: Värviline lõhesalat

(ühele)

  • 125 g lõhefileed
  • 1 tl rafineeritud kookosrasva
  • 2 redist (20 g)
  • pool väiksemat porgandit (20 g)
  • veerand paprikat (20 g)
  • pool lühikest kurki (20 g)
  • väike peotäis jääsalatit (20 g)

Kaste:

  • 2 sl külmpressitud oliiviõli
  • 1 tl hakitud tilli
  • sidrunimahla
  • mett
  • soola

Kookosrasv sobib praadimiseks hästi, kuna talub tugevamatki kuumust.

(Britt Paju)

Tükelda kala paari sentimeetri paksuseks ja küpseta pannil kookosrasvas keskmisel kuumusel 2–3 minutit, maitsesta soolaga. Kastme valmistamiseks sega kausis oliiviõli sortsu sidrunimahlaga, maitsesta mee, tilli ja soolaga. Lõika redis, porgand, paprika ja kurk õhukesteks viiludeks ning laota köögiviljad taldrikule. Aseta neile lõhetükid ja vala ühtlaselt peale kaste.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta mainumbris.