Jaga:     
Retseptid

LIHAVÕTTERETSEPT: Vene kasukas (3)

(kuuele kuni kaheksale)

  • 200 g heeringat
  • 1–2 keedetud peeti
  • 4 kartulit
  • 1 porgand
  • 2 hapukurki
  • 1 väike õun
  • 2 keedumuna
  • 3 hakitud rohelise sibula vart
  • 3 sl hakitud tilli

Kaste:

  • 2 dl majoneesi
  • 2 dl paksemat jogurtit
  • 1 tl teralist sinepit
  • 1 sl hakitud tilli
  • soola, pipart
(Britt Paju)

Keeda koorimata kartulid ja porgand ning koori, kui need on jahtunud. Tükelda 1 cm suurusteks kuubikuteks ning tee sama peedi, kurgi, heeringa ja õunaga. Sega kokku kastme koostisained ja lisa sinna ka sorts hapukurgivedelikku. Lao komponendid kihtidena läbipaistvatesse serveerimisnõudesse ning lisa poole koguse pealt pool kastmest. Jätka ladumist ja kata järele jäänud kastmeseguga. Pane serveerimisnõule toidukile ning jäta külmkappi üle öö maitsestuma. Enne pakkumist laota peale keedetud ja kahvliga peeneks surutud muna ning soovi korral pisut heeringa- või lõhemarja ja maitserohelist.

Võid kasukat serveerida ka ühest suurest kausist. Kasuta kindlasti läbipaistvat nõu, et kenad kihid välja paistaksid.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta märtsinumbris.

2 kommentaari

K
Kulinaarisõnastik  /   12:11, 14. apr 2017
miks Vene kasukas? Niisama tehakse kasukasaltit Ida-Euroopa riikides - Poolas, Tšehhis, Leedus, Lätis ja mujal. Kas samasugune globaliseerumisilming nagu tavalist kartulisalatit nimetatakse Ameerikas Vene salatiks, kuigi alguses ei tehtud seda sugugi Venemaal
M
Mari  /   15:49, 14. apr 2017
Kartulisalat sai alguse enam kui 150 aastat tagasi Moskva eliitrestoranis Ermitaaž töötanud Prantsuse koka Olivier’ (h: olivjee) poolt välja mõeldud luksuslikust majoneeskastmega salatist, mis hakkas muidugi kandma autori nime. Pikapeale muutusid salatikomponendid lihtsamaks ning salat ise muutus Pealinna salatiks. Just sellise nimetuse all serveeriti seda nõukogude ajal ka restoranides. Salati kodusemat, odavamat ja lihtsamat versiooni hakati aga nimetama lihtsalt kartulisalatiks.
  /   14:08, 14. apr 2017
milline lahmakas majoneesi 8-| see teeb vist ühe korraga paksuks :D
aga peet annab vähemalt värvigi... :DD