Jaga:     
Retseptid

SUPERTOIDU RETSEPT: "Risoto" toortatra ja seentega

Keha ja vaimu rikastavaks supertoiduks peetakse tihtipeale võõrapärase nimetusega seemneid-vilju. Tasub siiski meeles pidada, et meil leidub toitu, mis sisserännanud kaubale silmad ettegi annab. Supertulemuse kindlustab tervistav toit päritolust olenemata aga vaid siis, kui seda iga päev taldrikule tõsta.

(neljale)

  • 200 g toortatart
  • 250 g kevadisi metsaseeni (kurrelid, mürklid) või pruune austerservikuid poest
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • tüümiani
  • 4 sl oliiviõli
  • 800–1000 ml köögiviljapuljongit
  • 50–70 g värsket spinatit
  • 50 g Parmesani
  • veidi pehmet kitsejuustu (soovi korral)
(Britt Paju)

Kuumuta hakitud sibulat potis 2 sl õlis, kuni see on pehme. Lisa hakitud küüslauk ja sega paar minutit. Lisa tatar ja kuumuta segades 1–2 minutit, seejärel hakka järk-järgult lisama puljongit, tatart samal ajal edasi segades. Jätka u 20 minutit, kuni tatar on valmis, aga osutab hamba all õige pisut vastupanu. Puista jämedalt tükeldatud seened ahjupannile, vala üle ülejäänud õliga ning lisa tüümian. Sega ja küpseta 180kraadises ahjus umbes 10 minutit. Valmis tatrasegule lisa seened, Parmesan ja spinat. Soovi korral poeta igale portsule kreemjat kitsejuustu ja jahvata peale musta pipart.

Täismahus artikkel ilmus esmakordseltt Anne & Stiili 2014. aasta aprillinumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid