Jaga:     
Retseptid

EMADEPÄEVA RETSEPT: põhjata brokoli-lillkapsapirukas

Ükski ema ei suuda vastu panna mõnusale pühapäevalõunale, eriti kui selle valmistamiseks on käised üles käärinud need, kes pealtnäha köögikunsti ei valda. Seda, et siin toodud retsept on lihtsamast lihtsam, ei pea hiljem söögilauas muidugi mainima!

(kaheksale)

  • pisut oliiviõli
  • 1 hakitud sibul
  • soovi korral 5 viilu peekonit
  • 400 g lillkapsast ja/või brokolit
  • 50 g parmesani
  • 50 g juustu
  • 300 g jogurtit
  • 5 muna
  • 150 g külmutatud spinatit (enne sulatatud)
  • 1 tl mahedamaitselist sinepit, soola, hakitud peterselli
  • 1 dl külmutatud herneid

Kuumuta sibulat ja peekonit mõni minut õlis, kuni sibul läbi kumab ja peekon on krõbe. Lisa lillkapsas-brokoli ja herned ning kuumuta veel mõni minut. Määri küpsetusvorm kergelt õliga ja puista põhjale riivitud parmesan. Klopi kokku munad ja jogurt, maitsesta segu soola-pipra, sinepi ja maitserohelisega. Pigista spinatist vedelik välja ja lisa spinat munasegule, seejärel ka riivitud juust ning sega. Vala peekoni-lillkapsasegu vormi ja kalla peale muna-juustusegu. Küpseta 180kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni segu on tahenenud ja kena kuldse jumega.

(Britt Paju)

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta mainumbris.

0 kommentaari