2
fotot
(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

RETSEPT: maasika-mascarponetort veinikastmega

(kuueteistkümnele)

Põhi:

  • 1 kvaliteetne biskviitkoogipõhi

Immutamiseks:

  • 1 dl apelsinimahla

Täidis ja kate:

  • 700 g maasikaid
  • 500 g mascarponetoorjuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 3 + 2 sl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • pisut sidrunimahla
  • riivitud sidrunikoort
  • 1,5 dl punast veini
  • 3 sl moosisuhkrut
(Britt Paju)

Lõika väiksemad maasikad pooleks ja suuremad veerandikeks. Sega läbi 2 sl tuhksuhkruga ja aseta kausi kohale sõelale 30 minutiks nõrguma.

Vahusta toasoe mascarpone ülejäänud tuhksuhkruga. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja vanillsuhkur. Vahusta eraldi vahukoor ja sega toorjuustusegu hulka.

Lõika biskviit kolmeks. Lao kihid üksteise otsa, igaüht enne mahlaga immutades ja seejärel 1/3 vahukooresegu ja paari supilusikatäie nõrutatud maasikatega kattes. Viimane kiht immuta, kuid jäta katmata. Mässi biskviit toidukilesse ja lase paar tundi külmkapis maitsestuda. Aseta kaanetatult külma ka järelejäänud mascarponesegu.

Kastmeks vala vein, suhkur ja maasikatest nõrgunud vedelik väikesesse potti ja keeda keskmise kuumuse juures u 15 minutit, kuni vedelik on siirupine. Jahtudes taheneb see veelgi.

Serveerimisel aseta tort kandikule. Kata ülejäänud mascarponevahu ja maasikatega ning puista soovi korral peale veidi tuhksuhkrut. Tõsta lusikaga tordile veinikaste ja serveeri.

(Britt Paju)

Veelgi sügavama maitsega koogikastme saad, kui asendad veini portveiniga. Sel juhul vähenda ka lisatava suhkru kogust ühele supilusikatäiele.

Proovi torti ka teiste suvemarjade või marjaseguga.

Sama retsepti põhjal võid valmistada ka kiirema (ja gluteenivaba) magustoidu – mascarponevahu ohtrate värskete marjade ja veinikastmega.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta juuninumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid