2
fotot
Jaga:     
Retseptid

RETSEPT: ploomi-põldmarjagalett

(kaheksale)

Põhi:

  • 275 g jahu
  • 2 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 170 g võid
  • 1 dl vett
  • 1 tl vanilliekstrakti

Täidis:

  • 400 g ploome (kivid eemaldatud)
  • 125 g põldmarju
  • 1 dl suhkrut
  • 1 sl maisitärklist
  • näpuotsaga kaneeli
(Britt Paju)

Surista tainapõhja koostisained köögikombainis ühtlaseks tainaks või sega käsitsi kokku. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel u 0,5 cm paksuseks kettaks. Tõsta küpsetuspaberi abil ahjuplaadile ja eemalda pealmine paber.

Viiluta ploomid ning sega põldmarjade, suhkru ja tärklisega. Vala segu tainale ja tõsta ääred täidisele. Pudista soovi korral äärtele veel 1 sl suhkrut ja küpseta 200kraadises ahjus 20–30 minutit. Enne lahtilõikamist lase täielikult jahtuda, muidu võib sisu liialt vedel jääda.

(Britt Paju)

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta septembrinumbris.

0 kommentaari