(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

RETSEPT: espresso-šokolaadikook

(kaheksale)

  • 250 g 56% šokolaadi (nt Bitter)
  • 170 g võid
  • 180 g tumedat roosuhkrut
  • 150 g metspähkleid
  • 1 dl kanget kohvi
  • 5 muna
  • meresoola

Glasuur:

  • 0,5 dl kanget kuuma kohvi
  • 100 g 50% šokolaadi

Sulata potis või, lisa suhkur ja sega, kuni see on lahustunud. Võta pott tulelt ning lisa tükeldatud šokolaad. Lase pisut jahtuda ja jahvata niikaua köögikombainis pähklid. Lisa šokolaadisegule kohv ja vispelda ükshaaval hulka munad. Lisa pähklijahu ja sool ning sega ühtlaseks. Küpseta küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm läbimõõduga vormis 170 kraadi juures 45 minutit.

Glasuuri valmistamiseks vala kuuma kohvi sisse peeneks hakitud šokolaad, sega ja lase pisut jahtuda, et segu pakseneks. Kalla jahtunud koogile ja serveeri.

(Britt Paju)

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta oktoobrinumbris.

0 kommentaari