Suitsukalapüramiid ()
Jaga:     
Tervis | Toitumine

Kaalu ja mahu vahekordade võrdlustabel

Tabel annab ülevaate erinevate toiduainete koguste ümber arvutamiseks

1 dl (100ml)
grammides
1 sl
grammides
1 tl
grammides
100 g
milliliitrites
1 liiter
grammides
JAHU
Neljaviljajahu 50-60 7-9 3 165-200 500-550
Täisterajahu 60 9 3-4 165 600-625
Odrajahu 50   200  
Sepikujahu 60   165  
Maisitärklis 55 8 3 180  
Saiajahu 50-60 8-9

165 575-600
Kartulijahu 80 8-9

125  
Rukkijahu (peen) 50 7

200 550
Rukkijahu (jäme) 55 8  180 500
Rukkipüül 55-60 8-9  180 550
TERAD/HELBED     
Kaerahelbed 35-40 5  250-285  
Odratang 80   125

Manna 75 9-10 4   
Riis 90 13

  
Linaseemned 65 10  155  
Rukkihelbed 35-40 5

250-285  
Kaeraklii 45   220  
Jahuklii 95 15  120  
RASVAINED     
Margariin (tahke) 95 15  120  
Margariin (vedel) 100 15  100  
Margariin (sula) 90 13  110  
Õli 90 13  110  
Või (tahke) 95 15  120  
Või (sula) 90 13  110  
SUHKUR/MESI/SIIRUP    
Fariinsuhkur 75 10  135  
Tuhksuhkur 60 9  165  
Pärlsuhkur 80 12  125  
Kristallsuhkur 85 12  120  
Vanillsuhkur10 3 190  
Siirup 140 20  70  
Mesi (vedel) 140 20  70  
PÄRM/KÜPSETUSPULBER     
Küpsetuspulber  15 5   
Kuivpärm 15 3   
     
MANDEL/PÄHKEL/ROSIN     
Mandlitükid 65 10  155  
Mandlilaastud 25-35     
Mandlid/pähklid 30     
Kookoshelbed 35 5

285  
Sarapuupähklituum 65 10  155  
Kreeka pähkli tuum 40   250  
Rosinad (seemneteta) 50-70 8-10  145-200  
     
Zhelatiin 1 leht = 2.5 g     
Zhelatiin (pulber)  9 3 165  
Kakao 40 6 2 250  
Maitseained (purustatud)  7 2.5   
Riivjuust40   250  

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid