2
fotot
(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

LIHAVÕTTELAUA SUPERSTAAR 1: köögiviljaröst suitsuforelli ja pošeeritud munaga (1)

Kui kevad talvele tuule alla teeb, võib kõik harjumuspärane ühtäkki uuenduskuuri vajada. Traditsiooniline peolaud saab samuti uue hingamise, kui tuttavad koostisained pisut teisel kujul üles astuvad.

Köögiviljaröst suitsuforelli ja pošeeritud munaga

(neljale)

Röst:

8 kartulit

1 porgand

1 väike peet

oliiviõli, soola

Kate:

200 g kuumsuitsuforelli

50 g rukolaga salatisegu

2 sl kappareid

4 muna

sorts valge veini äädikat

Kaste:

4 sl paksemat jogurtit

0,5 tl mahedamaitselist sinepit

0,5 tl mädarõigast

värsket hakitud tilli

Riivi köögiviljad ja sega soolaga. Nii minuti pärast pigista neist liigne vedelik välja ja vala köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega sortsu õliga ja vajuta ühtlase kihina laiali. Küpseta 180 kraadi juures ahju alumises osas u 30 minutit, kuni köögiviljad on äärest krõbedad. Küpsemise ajal sega kokku kaste ja maitsesta.

Lase vesi suuremas potis keema, lisa sinna pisut soola ja sorts äädikat. Löö munad eraldi väikestesse kaussidesse ning vala ükshaaval ettevaatlikult vette. Vähenda kuumust ja keeda 3–5 minutit, vastavalt sellele, kui vedelat muna soovid. Tõsta pannilt. Puista peale salat, forellitükid, kapparid, pošeeritud munad ja kaste. Serveeri kohe koos köögiviljadega.

(Britt Paju)

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta aprillinumbris.

1 kommentaar

J
Jah  /   05:57, 1. apr 2018
köögiviljaröšti keškele on pošitšioneeritud pošeeritud muna.

Loe ka neid lugusid