(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

PIKNIKU RETSEPT: haugi-suvikõrvitsakotletid ürdimajoneesiga

(u 25 väikest kotletti)

  • 500 g haugifileed
  • 250 g suvikõrvitsat + 1 tl soola
  • u 10 cm pikkune jupp porrulauku
  • 1 muna
  • 3 sl hapukoort
  • 1 tl meresoola
  • 1 tl hakitud maitserohelist (tilli, peterselli)
  • võid ja oliiviõli praadimiseks
  • 5 sl speltapüüli või jahu paneerimiseks
  • sorts sidrunimahla

Riivi suvikõrvits peenema riiviga, sega 1 tl soolaga ja tõsta kõrvale. Sulata pannil 1 sl võid ja kuumuta selles porruviile, kuni need on pisut pehmenenud. Eemalda võimalikud kalaluud. Tükelda kala ning töötle köögikombainis ühtlaseks massiks. Lisa porru, muna, hapukoor ja sool. Pigista riivitud suvikõrvitsast vesi välja ja lisa pool suvikõrvitsakogusest teistele koostisainetele. Töötle köögikombainis veel paar minutit. Sega hulka ülejäänud suvikõrvits ja maitseroheline, vormi märgade käte vahel u 3 cm läbimõõduga pallid ja vajuta kergelt lapikuks.

Paneeri kotletid jahus ja pruunista või-õlisegus keskmisel kuumusel mõlemalt poolt paar minutit. Kui kõik kotletid on pruunistatud, pista need veel 5 minutiks 180kraadisesse ahju. Valmis kotlettidele piserda pisut sidrunimahla ning puista vajadusel soola ja ka maitserohelist.

Kotletid on maitsvad nii soojalt kui ka külmalt. Kui eelistad piknikul süüa pigem sooja toitu, pista ahjusoojad kotletid termospotti. 

Ürdimajonees:

  • 0,5 küüslauguküünt
  • suur peotäis maitserohelist (murulauk, petersell, basiilik ja till)
  • 4 sl oliiviõli
  • sorts sidrunimahla
  • pisut soola
  • 1 dl kvaliteetset majoneesi

Haki ürdid ja vala sügavamasse nõusse. Lisa õli, sool, sidrunimahl ja hakitud küüslauk ning töötle saumikseriga ühtlaseks. Vajadusel lisa veel pisut õli. Sega ürdiõli majoneesiga ja serveeri koos haugi-suvikõrvitsakotlettidega.

(Britt Paju)

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta juulinumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid