Jaga:     
Retseptid

LIHTNE PÜHADERETSEPT: soe salat kõrvitsa, peedi ja ubadega

(neljale kuni kuuele)

  • 400 g kõrvitsat
  • 4 peeti
  • 1 dl kinoad
  • 200 g Türgi ube
  • 2 dl kikerhernekonservi
  • 50 g rukolat
  • 50 g fetajuustu
  • 4 sl kergelt röstitud kõrvitsaseemneid või seemnesegu
  • soovi korral paar supilusikatäit granaatõunaseemneid

Kaste:

  • 0,5 dl oliiviõli
  • 0,5 dl vahtrasiirupit või vedelat mett
  • poole sidruni mahl
  • soola, pipart
  • 2 sl tüümianilehti
(Britt Paju)

Puhasta ja viiluta kõrvits õhukeselt, koorida ei ole tarvis. Koori peedid ja lõika sektoriteks. Vala mõlemad köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kokku kastme koostisained ja nirista pool kogusest kõrvitsale-peedile. Küpseta 200kraadises ahjus u 20 minutit.

Vala kinoale 2 dl kuuma vett ja lase paariks minutiks keema tõusta. Kata pott kaanega, keera tuli maha ja jäta 10 minutiks tõmbama. Vala Türgi oad keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda 3 minutit. Kurna ja loputa külma veega, et roheline värv säiliks. Viis minutit enne küpsemisaja lõppu lisa kõrvitsale-peedile Türgi oad ja kurnatud kikerherned. Tõsta vaagnale rukola, lisa ahjuköögiviljad, kinoa, murendatud feta ja seemned, soovi korral ka granaatõunaseemned. Vala peale ülejäänud kaste ja serveeri.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta detsembrinumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid