(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

RETSEPT: kikerhernesupp bulguri, lehtkapsa ja röstitud tomatitega

(neljale kuni kuuele)

  • 20 kirsstomatit
  • 1 porgand
  • 1 sellerivars
  • 4 küüslauguküünt
  • 10 cm porru heledast varreosast
  • 100 g lehtkapsast
  • 200 g keedetud kikerherneid (või konservi)
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl tomatipastat
  • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
  • 1 loorberileht
  • 1–1,5 l köögiviljapuljongit
  • 1 dl bulgurnisu
  • 1 sl hakitud värsket punet (või 1 tl kuivatatud) või hakitud peterselli

Lisaks:

  • 200 g fetajuustu
  • peotäis mündi- ja petersellilehti
  • 3 sl hapukoort
  • soola, pipart
(Britt Paju)

Poolita tomatid ja rösti 200kraadises ahjus umbes 20 minutit. Haki porgand, seller, küüslauk ja porru ning kuumuta neid potipõhjas õli sees paar minutit. Lisa vürtsid ja tomatipasta ning kuumuta segades veel minuti jagu. Vala peale puljong ja keeda 15 minutit.

Lase bulgurnisu külma veega keema tõusta ja keeda paar minutit, kurna ja loputa külma veega. Sega kokku feta-ürdilisand, kui seda kasutad.

Lisa supile kikerherned ja keeda veel 5 minutit. Tõsta pott tulelt, maitsesta ning lisa tükeldatud lehtkapsas ja röstitud tomatid. Serveerimisel tõsta taldrikusse bulgur, lisa supp ja lusikatäis feta-ürdisegu.

NB!

Kui soovid toekamat suppi, võid kasutada kanapuljongit ja lisada koos kikerhernestega ka 200 g tükeldatud kanafileed.

Proovi!

Bulgurnisu asemel võid tarvitada ka kinoad või kuskussi – valmista neid vastavalt pakendi juhistele.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta jaanuarinumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid