Jaga:     
Retseptid

RETSEPT | UUS ROOG ÜLEJÄÄKIDEST: leivakrõpsud kaalikahummusega

Toiduülejääkidest ei pääse keegi. Tihti võib aga ühe eine jääk või kappi seisma jäänud toiduaine imehästi uue roa algmaterjaliks sobida. Sellised nutikad toidud rõõmustavad nii sööjaid kui ka rahakotti ning värskendavad menüüd.

Leivakrõpsud kaalikahummusega

(kuuele)

  • 200 g kaalikat
  • 1 küüslauguküüs
  • 100 g kikerherneid
  • 0,5 sidruni mahl
  • 1 dl õli
  • 1 sl tahiinit ehk seesamipastat
  • soola, pipart, paprikapulbrit
  • hakitud peterselli
  • 1 seisnud viilutamata leib

Koori ja tükelda kaalikas, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soolaga ning nirista peale pisut õli. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni kaalikatükid on pehmed. Vala jahtunult köögikombaini koos kooritud küüslauguküüne, kikerherneste, tahiini ja sidrunimahlaga. Püreesta ja lisa samal ajal õli. Vajadusel lisa natuke vett. Maitsesta ja puista soovi korral peale hakitud peterselli ja paprikapulbrit.

Lõika leivast terava noaga võimalikult õhukesed viilud. Jaga leivaviilud ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 160–170kraadises ahjus 15–20 minutit või kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Paku leiba koos kaalikahummusega.

(Britt Paju)

Sarnast hummust võid valmistada ka kappi jäänud porgandist või peedist.

Kui leib on liiga pehme, aseta see pooleks tunniks sügavkülma.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta mainumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid