(Britt Paju)
Jaga:     
Retseptid

KEVADINE RETSEPT: minifrittatad spargli ja peenrarohelisega

(10–12 tk)

  • 8 muna
  • 450 g sparglit
  • suur peotäis (u 20 g) tilli, peterselli ja murulaugu segu
  • 2 sl väikesi kappareid
  • 20 g võid
  • 1,5 dl hapukoort
  • soola, pipart

Viiluta spargel u 0,5 cm paksuselt, jättes tipud pisut pikemad. Haki maitseroheline. Kuumuta pannil või ja spargliviilud ning prae paari minuti jooksul kergelt läbi. Klopi kokku munad, hapukoor ja maitseained, lisa maitseroheline, kapparid ja spargel. Jaga segu küpsetuspaberiga vooderdatud muffinivormidesse. Küpseta 170kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja kergelt jumekas.

(Britt Paju)

Frittataks nimetatakse itaaliapärast omletti, kus munadele lisaks on veel vähemalt üks tahkem komponent.

Frittatat võid valmistada ka suurel pannil nii ahjus kui ka pliidil, mõlemal puhul hoia aga kuumus mõõdukas.

Võimalusi frittata tegemiseks on mustmiljon, hästi sobivad täidiseks näiteks sink, tomat ja suitsukala. Ülaltoodud retsepti võid täiendada ka kitsejuustu ja keedetud kartulitükkidega.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2014. aasta mainumbris.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid